The Cove Clubhouse

  • Marina, California
  • Wathen Castanos

A site originally slated as a passive park was reimagined as The Cove Clubhouse—a design vision flawlessly executed to deliver an attractive community amenity with a strong sense of identity and arrival.

The architectural style of the clubhouse was inspired by a Napa Valley winery and reflects a warm, inviting cottage character utilizing a ‘village of forms’ to accommodate a diverse building and amenity program. The strong stone forms were placed in such a way as to define outdoor ‘rooms’, creating a variety of entertainment and event spaces important for larger community gatherings. The west end of the clubhouse building features an outdoor patio above terraced seating, which overlooks an event lawn and an elevated stage for community concerts. Inside, the clubhouse features several bar/lounge areas, prep kitchen, game room and a multipurpose room leading into an expansive outdoor patio. A variety of outdoor lounge areas line a second event lawn on the east end of the clubhouse, leading towards the outdoor pavilion that is complemented by a pre-function gathering space and bocce courts.

Project Specs

Site Area:1.1 acres
Building Area:7,671 sqft clubhouse | 1,065 sqft pavilion

Learn more

Contact Us

  • map itpin it

Related Content

Project

Glass House at One Lake

Fairfield, California

Project

Cielo Clubhouse and Gatehouse

Rancho Santa Fe, California